Lotterier var inte bättre förr

Har du hört ramsan:

”Jag minnes ännu min barndoms vita knut, han kunde blivit brun, men gick aldrig ut.”
Den har inte mycket med lotterier att göra men ramsan dök opp i mitt huvud när jag tänkte tillbaka på den eländiga tid när det blott fanns ”vanliga” lotterier som Penninglotteriet, har för mig att IOGT oxå gav ut lotter.

Man köpte sin lott alternativt flertal samt fick sedan vänta i blid desperation i några veckor innan dragningslistan fanns att köpa.


Klicka på bilden för att spela 3WoW lotteri (skraplott med 10 miljoner i högvinst) med bonus med svenskt bolag

(Och då kunde man fastställa att det var blott nitlotter även denna gång)

Allaredan då rådde ett stenhårt monopol styrt av Staten. Ingen maktkamp var laglig samt det resulterade i att ingenting hände, inga kreativa idéer om nya roligare lotterier.

Så kom då Svenska Spels Trisslotter, på papper där latexhinnan skulle skrapas bort och man kunde se direkt om man vunnit eller icke.

Mestadels ej, eftersom det ännu rådde ett stenhårt monopol och staten ville behålla så mycket som genomförbart av satsade pengar.

Men visst var det roligare att kunna se omedlbart om det blivit en avans eller ej.

Monopolet får uppförsbacke

Så, om inget speciellt inträffat hade det antagligen sett likadant ut än idag, men som tur är finns det kreativa folk som arla insåg att det fanns potential utanför ankdammen Sverige.

För fastän ivriga ansats av många stater är Internet fortfarande fritt samt (nära nog) tillgängligt i alla länder.

De registrerade helt enkelt företag utanför Sverige, de flesta av dem på Malta. Malta var inte sena att dra nytta av den svenska idiotin samt får nu skatteintäkter både från spelen och ett stort mängd medarbetare i olika spelbolag.
Tro inte en sekund att det blott är att öppna ett spelbolag på Malta samt sedan ”tuta samt köra”. Det finns mycket stränga bestämmelser som måste följas av spelbolagen samt om icke, så stängs deras verksamhet av.

Har vi som spelar på lotterier online glädje av detta?

Ta bara en dylik sak som vinståterbetalning. Svenska Spel återbetalar 47% av spelade pengar medan andra ”utlokaliserade” spelbolag ger så mycket som 95%.
Dina chanser att vinna pengar på de senares lotterier är dubblerade.
Inte mycket att tveka där inte!

Det finns mer än 100 olika typer av skraplotterier på online spelportalerna.
Så inte egentligen med att dina chanser att vinna pengar är dubblerade, du kan frossa i annorlunda skraplotterier med mestadels enastående grafik och läckra ljudeffekter.

Fyrdubbla vinstchanser?

Räknar jag verkligen rätt här. Låt mig se….
Dubblade vinstchanser jämfört med Svenska Spels lotterier samt sedan ger de ”fria” spelbolagen mestadels en bonus på över 100% när man sätter in pengar på sitt spelkonto.

En bonus på 100% skänker mig dubblade potential att spela för.
2 x 2 = 4

Jo, egentligen har Svenska Spel backe alltid

Antagligen dags för Knut att komma ut i verkligheten och inte sitta inne samt uggla?

Blott några få avslutande rader som kan vara nyttiga för dej att veta om du ska agera på online lotterier.

Håll dej till spelportaler och lotterier som finns i EU.

Som tur är (av misstag?) så kan en avans som allaredan beskattats inom EU inte beskattas en gång till. Detta gäller inte för vinster gjorda utstött EU, så lirar lotterier på exempelvis en amerikansk spelportal samt vinner så får du först taxera för vinsten i USA samt sedan här i Sverige.
Skattmasen glad och Knut givetvis, men inte du.